fredag 26. oktober 2012

ENDELIG HELG

Endelig helg og som vanlig skal jeg først vaske huset, så ut og handle og 
fylle opp kjøleskapet.

Vilja skal på svømminga på SSLK, og så skal hun på  halloweenfest.

Der skal det vissnok konsumeres blå brus, hjernespaghetti, øyne, skummelt snop, og så skal de se skumle filmer som Twilight, Dracula osv. 

Selv om det er mye e-stoffer i det blå snopet, får det gå an et par ganger i året. ;)

Hvorfor feirer vi Halloween?

Kort om det: 

Halloween er det engelske navnet på allehelgensaften, det vil si natta før allehelgensdag, den katolske minnefesten for helgener og martyrer, og feiringa av denne kvelden. Ifølge engelsk tradisjon feires halloween om kvelden den 31.oktober, dagen før 1. november, mens allehelgensdagen eller «helgemess» i Norge er lagt til første søndag i november.

Halloween har på 1900-tallet særlig blitt markert i USA der utkledde barn går fra hus til hus og tigger godteri med ordene trick or treat. Rundt millenniumskiftetbegynte også skikken å bli utbredt i andre deler av den vestlige verden. Norge hadde inntil for noen år siden ingen tradisjon for slik feiring, men amerikanskinspirert halloween ble introdusert i noen miljøer på slutten av 1990-tallet. 
Så når Vilja er på fest skal kjæresten og jeg fyre opp i peisen, tenne 100 telys ( som vanlig), og kose oss med god mat og enda mer av Sons of anarchyEtter Netflix kom så har vi sett noen episoder av det kan man trygt si. 


GOD HELG. :) :) :) 

3 kommentarer:

Jeg setter pris på kommenterer i bloggen min. TAKK!