fredag 19. oktober 2007

Hva faen er mennskerettigheter?

Alle burde få tro hva de vil, når de vil og hvor de vil, så lenge de argumenterer for sitt syn.

En mennenskerettighet er å mene hva man vil.

Man skal ikke UNDERTRYKKE og SE NED PÅ andre mennesker på grunn av sitt syn.

Man kan få mene hva man vil, så lenge det ikke går utover friheten til andre mennesker.

Ytringsfrihet er en menneskerettighet. Ytringsfrihet er nødvendig for å fremme sannhet, demokrati og den enkeltes frie meningsdannelse. Personvernet er ivaretatt ved «rasismeparagrafen» som blant annet setter straff for å forhåne personer på grunn av deres religion.

Hvis man slår opp i et leksikon finner man dette:

“Menneskerettigheter er grunnleggende rettigheter som ethvert menneske har krav på, uansett rase, kjønn, religion eller annen status, og regulerer forholdet mellom staten og individet.

Menneskerettene bygger delvis på filosofien som kalles naturrett. De viktigste menneskerettighetene er de rettighetene som naturretten innrømmer alle mennesker. I den vestlige kulturen regner vi også retten til liv, ytringsfrihet, stemmerett, rettssikkerhet og religionsfrihet som viktige menneskerettigheter.

Mennskerettighetene er nedfelt i en rekke internasjonale erklæringer og konvensjoner. Dette kan være moralsk og politisk forpliktende erklæringer som «Verdenserklæringen om menneskerettighetene». Eller det kan være juridisk bindende konvensjoner som for eksempel Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen, FNs konvensjon om sivile og politiske rettigheter og FNs konvensjon om økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter.

I tillegg til å være et sentralt moralsk, politisk og juridisk virkemiddel i moderne politikk, både nasjonalt og internasjonalt, i forsvaret for indviders rettigheter, utgjør menneskerettighetene viktige og kontroversielle forskningsområder innen både filosofi og juss.”

Er likestilling en menneskerettighet? JA

En bestemmelse om likestilling uavhengig av kjønn, etnisitet og andre diskrimineringsgrunnlag bør tas inn i Grunnloven.

Hva da med frihet?
Menneskerettigheter betyr frihet, som for eksempel å kunne si hva du vil, skrive hva du vil og gjøre det du mener er riktig selv.
Menneskerettighetene betyr demokrati. I Burma, har de ikke rett til å være med å bestemme i samfunnet.Militæret bestemmer alt i samfunnet.

Jeg fant denne siden på nett:

http://avis.skolenettet.no/cgi-bin/skoleavis/imaker?id=178177

En annen ting.

Forfølgelse og trakkasering fordi man mener noe, er det lov?

Salg av kropp som en vare er jeg helt i mot.

Derfor opplever jeg nå at en hel gruppe har vendt meg ryggen. Og siste stuntet er at de også prøver å innskrenke min rett til å gå hvor jeg vil.

Hvor er fornuften i dette?

Skal jeg ikke få lov å si at jeg er i mot stripp og salg av kvinnekroppen som en vare?

Som første land i verden innførte Sverige i 1999 et forbud mot kjøp av prostituerte. Utredninger om effekter av loven viser at gateprostitusjonen har minsket og at antallet kjøpere har gått ned. Prostitusjon et alvorlig samfunnsproblem som angår oss alle og som alle bør få lov å mene noe om.
Prostitusjon handler om et voldelig overgrep mot kvinner, (og noen menn). Prostitusjon kan ikke forstås som et vanlig tjenestetilbud som er til salgs. Det er faktisk et menneske, som oftest en kvinne, som er salgsvaren her.

Så tilbake til menneskerettigheter:

Jeg vil IKKE definere det som en menneskerettighet hverken å få, gi, kjøpe eller selge sex.
Hvis sex hadde vært en menneskerettighet, hadde staten vært pliktig til å skaffe sine borgere sex.

Sex burde kanskje være en menneskerett, men slik er det ikke - nettopp fordi det står i motsetning til det at sex skal være frivillig for begge parter.

Hvis du trenger en oppdatering på hva menneskerettigheter er, finner du dem for eksempel på denne siden:

http://no.wikipedia.org/wiki/MenneskerettighetserklÃA6;ringen

3 kommentarer:

  1. kaaaa faaaaaaen e mænneskerættiheitar????? du berre babler! :P

    SvarSlett
  2. du e lit sånn derre snadder daaa <3 <3

    SvarSlett
  3. ÅÅÅÅHHH, ÅHHHÅH, ÅÅHHHH, DU ER JÆVLI DEIIILIG DAAA... KÅÅÅT <3

    SvarSlett

Jeg setter pris på kommenterer i bloggen min. TAKK!